Petra Novotná Tanec 9.1.2018

09. 01. 2018

Váš kurz mi hodně dal, pomalu se pokouším si to vše více pouštět do svého života, ale stereotyp a především léty naučené způsoby zatím vedou-nenechám se ale porazit!  🙂
Přemýšlím o konkrétních situacích a-asi mě žádná nenapadá. Vlastně se hlavně soustředím na to, abych se „nořila do sebe“. Myslím tím především poslouchání sebe, svého vnitřního hlasu, který opravdu prožívám, místo tradičního odpovídání hlavou. Výsledek je nejen ten, že ostatní čekají na odpovědi déle, než jsou zvyklí, což mám pocit, je trochu znervózňuje, ale hlavně, že mé odpovědi jsou skutečnější. Jsem tím pádem i klidnější.
Tedy většinou, ne vždy. Přes vánoce v rodinném kruhu se mi to moc nedaří-nedařilo. Člověk se snáze dostane do emocí u blízkých lidí a to pak ta reakce vyjede a je to venku. Řešit se pak musí především následky.
A ještě-učím se dívat se na věci i z pohledu druhého, nemyslím, že jde už přímo o hledání jeho potřeb, spíš nějaké „pochopení“. To se ale daří až s odstupem času, když si situace zpětně přehrávám v hlavě.
Do roku 2018 přeji, Vám i sobě, potkávat na životní cestě hodně úspěšných absolventů kurzů Nenásilné komunikace. 🙂

Aktuální akce